ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΒΙΝΤΕΟ VINE ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ LIVE VIDEO

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΒΙΝΤΕΟ VINE ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ LIVE VIDEO

SOCIAL MEDIA DIGITAL MARKETING

Το Vine για όσους δεν γνωρίζουν ήταν μια ιδιαίτερα δημοφιλής πλατφόρμα όπου μπορούσε οποιοσδήποτε να δημοσιεύσει βιντεοκλίπ διάρκειας 6 δευτερολέπτων.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αγοράστηκε από την Twitter, και για μια αρκετά μεγάλη περίοδο αποτελούσε έναν δημοφιλή προορισμό για μικρά έξυπνα χιουμοριστικά βίντεο.Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζει η Twitter αυτή την περίοδο την ανάγκασαν να διακόψει τη λειτουργία αυτής υπηρεσίας.

Προφανώς οι αρχικοί δημιουργοί του Vine έβλεπαν τις εξελίξεις και είχαν προβλέψει αυτό το αποτέλεσμα, για αυτό πρόσφατα δημοσίευσαν τη νέα πλατφόρμα με το όνομα Hype.Αυτή η πλατφόρμα όμως δεν έχει να κάνει με μικρά βίντεο 6 sec αλλά με ζωντανό βίντεο το οποίο εκπέμπεται από κινητές συσκευές .

SOCIAL MEDIA DIGITAL MARKETING

Πως όμως θα επιβιώσει ακόμα μία εφαρμογή Live βίντεο, όταν αυτή τη δυνατότητα την έχουνε ήδη εδώ και πολύ καιρό τεράστιες εταιρείες όπως το Facebook, το YouTube, αλλά και το Periscope ( που είναι μέρος πλέον του Twitter; ).

Απ’ ό,τι φαίνεται οι δημιουργοί της νέας πλατφόρμας ποντάρουν στο γεγονός του ότι μπορεί κάποιος να κάνει μία μίξη ζωντανού περιεχομένου με περιεχόμενο που έχει ήδη αποθηκεμένο σε συσκευή του,  και έχει δημιουργηθεί στο παρελθόν.

Αυτό δεν επιτρέπεται μέχρι σήμερα από καμιά άλλη εφαρμογή ή πλατφόρμα.

Φυσικά όπως αναφέραμε πιο πριν ο συγκεκριμένος χώρος είναι ήδη γεμάτος με επιλογές η οποίες απλά λειτουργούν, ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος και λυσσαλέος, και οι χρήστες ήδη έχουνε υπερπροσφορά παρόμοιων υπηρεσιών από διάφορους παρόδους.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Χρειαζόμαστε ακόμα μία υπηρεσία live video όταν πάρα πολλοί χρήστες του διαδικτύου ήδη μόλις τώρα ξεκινούν να καταλαβαίνουν, να αξιοποιούνε, και να χρησιμοποιούν τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες;

Μόνο χρόνος θα δείξει.

 

Lightform Visual Communication
Lightform Visual Communication

Θέλεις ολοκληρωμένες υπηρεσίες οπτικής επικοινωνίας, branding και digital / social marketing για την επιχείρηση σου, για αποτελεσματική προβολή, και αυξηση πωλήσεων; Επικοινώνησε μαζί μας!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://lightform.gr/wp-content/uploads/2013/06/photoshop-tutorial-composite-9.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}