Image module

Ο πελάτης

Η επιχείρηση AristiPlan είναι ένα τεχνικό γραφείο που προσφέρει μια πλειάδα διαφορετικών υπηρεσιών. Απευθύνθηκε στην Lightform για την δημιουργία ενός δυναμικού διαδικτυακού τόπου με σκοπό να παρουσιάσει οργανωμένα τις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρει και να διευρύνει την πελατειακή της βάση σε τοπικό αρχικά επίπεδο.

Image module

Οι Στόχοι

Η δημιουργία μίας ιστοσελίδας με σκοπό να παρουσιαστούν οι πολλές διαφορετικές υπηρεσίες που προσφέρει το τεχνικό γραφείο όπως έκδοση αδειών, μελέτες, σχεδιασμός και ανακαίνιση κτηρίων, τεχνικές εργασίες, ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων κλπ με οργανωμένο και κατανοητό τρόπο. Ο τελικός σκοπός ήταν να καταλάβει ο επισκέπτης ότι η επιχείρηση αποτελεί μια one stop λύση που μπορεί να αναλάβει κάθετα και ολοκληρωμένα οποιοδήποτε τεχνικό έργο ανακαίνισης, αναβάθμισης και ανανέωσης ενός χώρου.

Video Presentation

Η ΕΡΕΥΝΑ

Η έρευνα πρίν την δημιουργία της ιστοσελίδας μας επέτρεψε να συγκεντρώσουμε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρηση και να τις συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό, τόσο σε ποιοτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο παρουσίασης. Έτσι διαπιστώσαμε ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην αγορά και αναγνωρίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία στον χώρο. Με βάση αυτές τις πληροφορίες ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας, ώστε να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό και να βοηθήσει την επιχείρηση να βγει μπροστά από τον τοπικό ανταγωνισμό.

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Η δημιουργία της ιστοσελίδας έγινε με πρωταρχικό σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των ειδικών αναγκών της επιχείρησης ( αποτελεσματική και σωστά δομημένη προβολή των υπηρεσιών, άμεση ενημέρωση των υποψηφίων πελατών για προγράμματα επιδοτήσεων ), την ταχύτατη φόρτωση των σελίδων αλλά και την εξαιρετικά φιλική mobile first εμπειρία, με σκοπό την βελτίωση του retention, του bounce rate αλλά και την αύξηση της επιισκεψιμότητας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας της ιστοσελίδας η επιχείρηση AristiPlan απόκτησε μία διαδικτυακή παρουσία που της έδωσε μεγάλη αναγνωσιμότητα σε τοπικό επίπεδο και πρόσβαση σε ένα κοινό που αναζητά ολοκληρωμένες τεχνικές εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης χώρων. Επιπλέον αυξήσαμε την επισκεψιμότητα και στα γραφεία της επιχείρησης, καθώς και τα αιτήματα πληροφοριών που έρχονται μέσω της ιστοσελίδα.

Image module

Οι παράγοντες της επιτυχίας

  • Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας για εμάς στην Lightform ξεκινά με την χαρτογράφηση των αναγκών του πελάτη. Για αυτό οι πρώτες 2 εβδομάδες υλοποίησης αφιερώθηκαν στο να κατανοήσουμε την αγορά και τις υπηρεσίες του πελάτη, καθώς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει έναντι του ανταγωνισμού.
  • Το αμέσως επόμενο τμήμα της δημιουργίας μιας ιστοσελίδας είναι η χαρτογράφηση της δομής του. Ο πελάτης προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, που σε πρώτη ανάγνωση φαίνονται ασύνδετες. Εμείς φροντίσαμε η οργάνωση και η παρουσίαση τους να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε ο επισκέπτης να καταλαβαίνει γρήγορα το τι υπηρεσίες προσφέρει η επιχείρηση, και πως μπορεί να γλυτώσει χρόνο και χρήματα αν επιλέξει την AristiPlan για το επόμενο έργο του.
  • Το τελευταίο και το πιο σημαντικό μέρος της δημιουργίας ενός διαδικτυακού τόπου είναι η εύκολη επικοινωνία του πελάτη και το follow up. Για αυτό δημιουργήσαμε μια εξελιγμένη φόρμα επικοινωνίας η οποία αυτόματα χωρίζει και κατηγοριοποιεί τους επισκέπτες που επικοινωνούν με την επιχείρηση, με σκοπό την άμεση ανταπόκριση από την εταιρεία και την γρήγορη & στοχευμένη επικοινωνία, κάτι που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες ανάθεσης ενός έργου.

Καταπληκτικό Mobile Experience

Ένας από τους κύριους στόχους μας ήταν η ιστοσελίδα να έχει άψογη παρουσίαση και λειτουργικότητα σε κάθε mobile οθόνη, μίας και οι πελάτες της επιχείρησης είναι άτομα μεσαίας και μεγάλης ηλικίας και είναι προτιμάνε έναν απλοποιημένο αλλά όμορφο τρόπο παρουσίασης των πληροφοριών / υπηρεσιών.
Έτσι πετύχαμε αύξηση του χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδα αλλά και του απόλυτου αριθμού επισκεπτών κατά +71%.

Image module

Ελκυστικός και λειτουργικός σχεδιασμός που διευκολύνει τις πωλήσεις

Η σωστή οπτική σχεδίαση μιας ιστοσελίδας δεν καλύπτει μόνο εικαστικές ανάγκες αλλά και λειτουργικές. Ένας καλαίσθητος διαδικτυακός τόπος σαν αυτό της AristiPlan αποπνέει επαγγελματισμό, εμπιστοσύνη αλλά και σοβαρότητα, κάτι που μεταφράζεται σε ουσιαστική αύξηση των πιθανοτήτων επικοινωνίας, επίσκεψης στα γραφεία αλλά και τηλεφωνικής / ηλεκτρονικής επικοινωνίας από τους επισκέπτες.

Image module

Mobile Excellence

Κατά την δημιουργία της ιστοσελίδας δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην λειτουργικότητα και εμφάνισή του σε κινητά μιας και αναμέναμε το μεγαλύτερο μέρος των επισκέψεων να προέρχεται από αυτά  λόγω της συμπεριφοράς των πελατών.
 Αποτέλεσμα; Οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν κινητό μένουν παραπάνω ώρα στην ιστοσελίδα σε ποσοστό +48%, βλέπουν πάνω από 5 σελίδες με υπηρεσίες  / επίσκεψη κατά μέσο όρο και αλληλοεπιδρούν ή επικοινωνούν με τον πελάτη μας ακόμα περισσότερο, κάτι που αυξάνει ουσιαστικά τις πιθανότητες ανάθεσης έργων. 

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Κορυφαία ταχύτητα ανταπόκρισης

Όταν ξεκινάμε την δημιουργία μιας ιστοσελίδας βελτιστοποιούμε τα πάντα, με σκοπό την ταχύτατη λειτουργία και ανταπόκρισή του. Έτσι και εδώ μέσα από ειδικές τεχνικές βελτιστοποίησης πετύχαμε εξαιρετικές ταχύτητες, ειδικά σε κινητές συσκευές.

Το αποτέλεσμα; Ουσιαστική  αύξηση της ταχύτητας και κατ’ επέκταση των αιτημάτων πληροφοριών μέσα από mobile συσκευές. 

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Επίλογος

Η ArisriPlan απόκτησε ένα εξαιρετικών προδιαγραφών διαδικτυακό τόπο που μπορεί να ενημερωθεί εύκολα από το προσωπικό της εταιρείας. Προσφέρει την δυνατότητα στην εταιρεία να επικοινωνεί εύκολα και άμεσα προγράμματα επιδοτήσεων αλλά και νέα έργα με σκοπό τόσο την προσέλκυση νέων πελατών όσο και την καθιέρωση της ως την κορυφαία επιχείρηση τεχνικών έργων.

Image module
Ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις κάτι;

Ας μιλήσουμε!

Συμπλήρωσε τα πεδία της φόρμας μας ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σου και να προτείνουμε πρακτικές & αποτελεσματικές λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησης ή της εταιρείας σου.