Image module

Ο πελάτης

Η Evexius είναι μία επιχείρηση παραγωγής και διανομής αιθέριων ελαίων με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Η επιχείρηση απευθύνθηκε στην Lightform για την δημιουργία ενός δυναμικού eshop με σκοπό να διευρύνει την πελατειακή της βάση σε όλη την Ελλάδα.

Image module

Οι Στόχοι

Η δημιουργία ενός eshop με σκοπό τόσο να γίνουν γνωστά τα προϊόντα της εταιρείας, όσο και να ενημερωθεί το κοινό για την χρήση και τα οφέλη των αιθέριων ελαίων. Επιπλέον η δημιουργία σταθερής ροής χρημάτων μέσω νέων αλλά και επαναληπτικών παραγγελιών.

Video Presentation

Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ESHOP

Η έρευνα κατά την δημιουργία του eshop μας επέτρεψε να βρούμε το ιδανικό κοινό στο οποίο θα θέλαμε να απευθυνθούμε, και έτσι να χαράξουμε μια επιτυχημένη στρατηγική για την δημιουργία και την λειτουργία του eshop. Το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων πελατών είναι γυναίκες που αναζητούν συνταγές αλλά  να και παράγουν προϊόντα με βάση τα αιθέρια έλαια, τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση ( μεταπώληση ). Άρα εδώ έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση επιχείρησης που απευθύνεται τόσο σε B2C ( λιανική ) όσο και B2B ( χονδρική ).  Για αυτό τον λόγο έγινε μια μεγάλη έρευνα στα social media με σκοπό να δούμε τι είναι αυτό που αναζητούν οι υποψήφιοι οικιακοί αλλά και επαγγελματίες πελάτες της επιχείρησης, ώστε ο σχεδιασμός του eshop να γίνονταν γύρω από αυτές ακριβώς τις ανάγκες.

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ESHOP

Η δημιουργίας του eshop έγινε με πρωταρχικό σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των ειδικών αναγκών της επιχείρησης ( πρόσβαση σε ένα διπλό αγοραστικό κοινό χονδρικής – λιανικής, συχνή επαναληπτικότητα αγορών, δυνατότητα ενημέρωσης και εκπαίδευσης επάνω στα αιθέρια έλαια και της χρήσης αυτών κλπ ), την ταχύτατη φόρτωση των σελίδων αλλά και την εξαιρετικά φιλική mobile first εμπειρία, με σκοπό την βελτίωση του retention, του bounce rate αλλά και την αύξηση της επιισκεψιμότητας, καθώς και του τζίρου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ESHOP

Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας του eshop η Evexius απόκτησε μία πλατφόρμα που μπορεί να δώσει πρόσβαση σε ένα κοινό που αναζητά ποιοτικά αιθέρια έλαια και δύναται να πληρώσει premium ποσά για μικρές και μεγάλες ποσότητες. Αυξήσαμε την αναγνωσιμότητα του brand κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στα γκρουπ υποψηφίων πελατών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Image module

Οι παράγοντες της επιτυχίας

  • Η δημιουργία ενός eshop για εμάς στην Lightform ξεκινά με την χαρτογράφηση των αναγκών του πελάτη. Για αυτό οι πρώτες 2 εβδομάδες υλοποίησης αφιερώθηκαν στο να κατανοήσουμε την ψυχολογία και την συμπεριφορά του αγοραστικού κοινού ( ιδιωτών και επαγγελματιών ), ώστε να μην δημιουργήσουμε «ακόμα ένα eshop» αλλά ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που θα «μιλούσε» στην γλώσσα και των 2 αγοραστικών group και θα πρόσφερε πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους για επισκέψεις και αγορές.
  • Το αμέσως επόμενο τμήμα της δημιουργίας ενός eshop είναι η χαρτογράφηση της δομής του. Ο πελάτης είχε μια ιδιαίτερη γκάμα προϊόντων, που χρειαζόταν τόσο ιδιαίτερη κατηγοριοποίηση όσο και διασύνδεση ( σχετικά προϊόντα ) σε ότι αφορά τον τρόπο εμφάνισης, πλοήγησης και αναζήτησης. Για αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε ένα μηχανισμό εύκολης παρουσίασης εύρεσης και συσχέτισης προϊόντων ανάλογα με τις ανάγκες των B2B και B2C πελατών.
  • Το τελευταίο και το πιο σημαντικό μέρος της δημιουργίας ενός eshop είναι ο υπολογισμός των μεταφορικών και η αποστολή των προϊόντων. Εδώ ο πελάτης είχε πολλούς διαφορετικούς τρόπους τόσο αποστολής όσο και πληρωμών, καθώς και πολλά διαφορετικά μεγέθη προϊόντων. Αυτό αύξησε αρκετά την πολυπλοκότητα υπολογισμού μεταφορικών, πρόβλημα το οποίο λύσαμε από νωρίς, λόγω της πολυετής εμπειρίας που διαθέτουμε στον χώρο, κάνοντας την διαδικασία επιλογής αποστολής για τον πελάτη ξεκάθαρη και κατανοητή υπόθεση μερικών κλικ.

Καταπληκτικό Mobile Experience

Ένας από τους κύριους στόχους μας ήταν το ηλεκτρονικό κατάστημα να έχει άψογη παρουσίαση και λειτουργικότητα σε κάθε mobile οθόνη, μίας και οι πελάτες της επιχείρησης είναι άτομα που λόγω περιορισμένου χρόνου αναζητούν  συνταγές με αιθέρια έλαια, αλλά και προϊόντα μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο. Έτσι πετύχαμε αύξηση του χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδα αλλά και του απόλυτου αριθμού προβολής προϊόντων κατά +49%.

Image module

Ελκυστικός και λειτουργικός σχεδιασμός που διευκολύνει τις αγορές

Η σωστή οπτική σχεδίαση ενός eshop δεν καλύπτει μόνο εικαστικές ανάγκες αλλά και λειτουργικές. Ένα καλαίσθητο eshop σαν αυτό της Evexius αποπνέει επαγγελματισμό, εμπιστοσύνη αλλά και σοβαρότητα, κάτι που μεταφράζεται σε ουσιαστική αύξηση των πιθανοτήτων αγορών. Επιπλέον δημιουργήσαμε custom made εικαστικό υλικό που επικοινωνεί ξεκάθαρα την φύση των προϊόντων αλλά και τις αξίες / οφέλη αυτών.

Image module

Mobile Excellence

Κατά την δημιουργία του eshop δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην λειτουργικότητα και εμφάνιση του σε κινητά μιας και αναμέναμε το μεγαλύτερο μέρος των επισκέψεων να προέρχεται από αυτά λόγω της συμπεριφοράς των πελατών ( αναζήτησή προϊόντων και συνταγών με αιθέρια έλαια στα social media αλλά και σε wellness blogs από κινητά κλπ ).

Αποτέλεσμα; Οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν κινητό μένουν παραπάνω ώρα στο eshop σε ποσοστό +59% και αλληλοεπιδρούν ή επικοινωνούν με τον πελάτη μας ακόμα περισσότερο, κάτι που αυξάνει ουσιαστικά τις πιθανότητες πώλησης μέσα από το eshop.

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Κορυφαία ταχύτητα ανταπόκρισης

Όταν ξεκινάμε την δημιουργία ενός eshop βελτιστοποιούμε τα πάντα, με σκοπό την ταχύτατη λειτουργία και ανταπόκριση του. Έτσι και εδώ μέσα από ειδικές τεχνικές βελτιστοποίησης πετύχαμε εξαιρετικές ταχύτητες, ειδικά σε κινητές συσκευές.

Το αποτέλεσμα; Ουσιαστική αύξηση της ταχύτητας και κατ’επέκταση των πωλήσεων μέσα από mobile συσκευές. 

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Επίλογος

Η Evexius απόκτησε ένα εξαιρετικών προδιαγραφών eshop που δίνει την δυνατότητα στην εταιρεία να αποκτήσει πρόσβαση σε πελάτες χονδρικής και λιανικής πανελλαδικά και να ξεφύγει από την στενή γεωγραφικά αγορά της έδρας της. Τέλος μπορεί άνετα να δημιουργήσει μια σταθερή και συνεχόμενα αυξανόμενη πελατειακή βάση που κάνει επαναληπτικές αγορές, βοηθώντας σημαντικά στην αύξηση του τζίρου αλλά και στο Cashflow. 

Image module
Ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις κάτι;

Ας μιλήσουμε!

Συμπλήρωσε τα πεδία της φόρμας μας ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σου και να προτείνουμε πρακτικές & αποτελεσματικές λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησης ή της εταιρείας σου.