Image module

Ο πελάτης

Η Like Mamas είναι μία νέα οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής premium χειροποίητων ζυμαρικών με έδρα το Ορφάνι. Η επιχείρηση απευθύνθηκε στην Lightform για την δημιουργία ενός δυναμικού eshop με σκοπό να «ξεφύγει» από τα στενά όρια της τοπικής αγοράς και να διευρύνει την πελατειακή της βάση σε όλη την Ελλάδα.

Image module

Οι Στόχοι

Η δημιουργία ενός eshop με σκοπό τόσο να γίνουν γνωστά τα προϊόντα της εταιρείας, όσο και να επικοινωνήσει προς τα έξω την εξαιρετική ποιότητά τους αλλά και να δώσει την δυνατότητα προώθησης και πώλησής τους Πανελλαδικά. Επιπλέον η δημιουργία σταθερής ροής χρημάτων για την περεταίρω ανάπτυξη της επιχείρησης σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Video Presentation

Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ESHOP

Η έρευνα κατά την δημιουργία του eshop μας επέτρεψε να βρούμε το ιδανικό κοινό στο οποίο θα θέλαμε να απευθυνθούμε, και έτσι να χαράξουμε μια επιτυχημένη στρατηγική για την δημιουργία και την λειτουργία του eshop. Το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων πελατών είναι γυναίκες που αναζητούν συνταγές αλλά και ιδιαίτερα ποιοτικές γεύσεις και αγνά προϊόντα στα social media. Στην συνέχεια με τις πληροφορίες που αντλούν καθορίζουν τις επόμενες αγορές τους. Για αυτό τον λόγο έγινε μια μεγάλη έρευνα στα social media με σκοπό να δούμε τι είναι αυτό που αναζητούν οι πελάτες της επιχείρησης, ώστε ο σχεδιασμός του eshop να γίνονταν γύρω από αυτές ακριβώς τις ανάγκες, και να επικοινωνεί σε δευτερόλεπτα την χειροποίητη και ποιοτική φύση των προϊόντων.

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ESHOP

Η δημιουργίας του eshop έγινε με πρωταρχικό σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των ειδικών αναγκών της επιχείρησης ( πρόσβαση σε ένα premium γυναικείο αγοραστικό κοινό, συχνή επαναληπτικότητα αγορών κλπ ), την ταχύτατη φόρτωση των σελίδων αλλά και την εξαιρετικά φιλική mobile first εμπειρία, με σκοπό την βελτίωση του retention, του bounce rate αλλά και την αύξηση της επιισκεψιμότητας, καθώς και του τζίρου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ESHOP

Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας του eshop η Like Mamas απόκτησε πρόσβαση σε ένα μεγάλο πελατολόγιο πανελλαδικά, ειδικά σε περιοχές υψηλού βιοτικού και γαστρονομικού επιπέδου, αλλά και σε μη αστικά κέντρα, κάτι που βοήθησε σημαντικά στην αύξηση του τζίρου. Επιπλέον απόκτησε πρόσβαση σε ένα κοινό που αναζητά τα χειροποίητα βιολογικά προϊόντα και θέλει να πληρώσει premium ποσά για ανάλογες αγορές. Τέλος αυξήσαμε την αναγνωσιμότητα του brand κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέχεια προτάσεις τοποθέτησης των προϊόντων σε gourmet καταστήματα ανά την Ελλάδα, παρέχοντας ένα επιπλέον κανάλι εσόδων.

Image module

Οι παράγοντες της επιτυχίας

  • Η δημιουργία ενός eshop για εμάς στην Lightform ξεκινά με την χαρτογράφηση των αναγκών του πελάτη. Για αυτό οι πρώτες 2 εβδομάδες υλοποίησης αφιερώθηκαν στο να κατανοήσουμε την ψυχολογία και την συμπεριφορά του αγοραστικού κοινού του πελάτη, ώστε να μην δημιουργήσουμε «ακόμα ένα eshop» αλλά ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που θα «μιλούσε» στην γλώσσα των πελατών και θα πρόσφερε τόσο πρακτικούς όσο και συνθηματικούς λόγους για επισκέψεις και αγορές.
  • Το αμέσως επόμενο τμήμα της δημιουργίας ενός eshop είναι η χαρτογράφηση της δομής του. Ο πελάτης είχε μια περιορισμένη γκάμα προϊόντων στην αρχή, κάτι που μας έδινε την δυνατότητα να εστιάσουμε και να επικοινωνήσουμε με τον σχεδιασμό του eshop τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων αλλά και τα οφέλη για συγκεκριμένες ομάδες με ειδικές διατροφικές ανάγκες όπως νέες μητέρες, αθλητές, κλπ.
  • Το τελευταίο και το πιο σημαντικό μέρος της δημιουργίας ενός eshop είναι ο υπολογισμός των μεταφορικών και η αποστολή των προϊόντων. Εδώ ο πελάτης είχε πολλούς διαφορετικούς τρόπους τόσο αποστολής όσο και πληρωμών, αλλά και συχνές παραγγελίες. Αυτό αύξησε αρκετά την πολυπλοκότητα υπολογισμού μεταφορικών, πρόβλημα το οποίο λύσαμε από νωρίς, λόγω της πολυετής εμπειρίας που διαθέτουμε στον χώρο, κάνοντας την διαδικασία επιλογής αποστολής για τον πελάτη ξεκάθαρη και κατανοητή υπόθεση μερικών κλικ.

Καταπληκτικό Mobile Experience

Ένας από τους κύριους στόχους μας ήταν το ηλεκτρονικό κατάστημα να έχει άψογη παρουσίαση και λειτουργικότητα σε κάθε mobile οθόνη, μίας και οι πελάτες της επιχείρησης είναι άτομα που λόγω περιορισμένου χρόνου παρακολουθούν στενά τις γαστρονομικές τάσεις μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο που κατά μέσο όρο κοστίζει 600-700 ευρώ.

Έτσι πετύχαμε αύξηση του χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδα αλλά και του απόλυτου αριθμού προβολής προϊόντων κατά +51%.

Image module

Ελκυστικός και λειτουργικός σχεδιασμός που διευκολύνει τις αγορές 

Η σωστή οπτική σχεδίαση ενός eshop δεν καλύπτει μόνο εικαστικές ανάγκες αλλά και λειτουργικές. Ένα καλαίσθητο eshop σαν αυτό της Like Mamas  αποπνέει επαγγελματισμό, εμπιστοσύνη αλλά και σοβαρότητα, κάτι που μεταφράζεται σε ουσιαστική αύξηση των πιθανοτήτων αγορών. Επιπλέον δημιουργήσαμε τόσο φωτογραφικό όσο και εικαστικό υλικό που επικοινωνεί ξεκάθαρά την χειροποίητη και παραδοσιακή φύση των προϊόντων.

Image module

Mobile Excellence

Κατά την δημιουργία του eshop δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην λειτουργικότητα και εμφάνιση του σε κινητά μιας και αναμέναμε το μεγαλύτερο μέρος των επισκέψεων να προέρχεται από αυτά  λόγω της συμπεριφοράς των πελατών ( λίγος ελεύθερος χρόνος, αναζήτησή προϊόντων στα social media αλλά και σε food blogs από κινητά κλπ ).

Αποτέλεσμα; Οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν κινητό μένουν παραπάνω ώρα στο eshop σε ποσοστό +68% και αλληλοεπιδρούν ή επικοινωνούν με τον πελάτη μας ακόμα περισσότερο, κάτι που αυξάνει ουσιαστικά τις πιθανότητες πώλησης τόσο μέσα από το eshop όσο και από τα κανάλια στα social media. 

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Κορυφαία ταχύτητα ανταπόκρισης

Όταν ξεκινάμε την δημιουργία ενός eshop βελτιστοποιούμε τα πάντα, με σκοπό την ταχύτατη λειτουργία και ανταπόκριση του. Έτσι και εδώ μέσα από ειδικές τεχνικές βελτιστοποίησης πετύχαμε εξαιρετικές ταχύτητες, ειδικά σε κινητές συσκευές. Το αποτέλεσμα; Ουσιαστική αύξηση της ταχύτητας και κατ’επέκταση των πωλήσεων μέσα από mobile συσκευές.

Image module
Image module
Image module

Επίλογος

Η Like Mamas απόκτησε ένα εξαιρετικών προδιαγραφών eshop που βοήθησε την εταιρεία στο να αποκτήσει πρόσβαση σε πελάτες πανελλαδικά, να αυξήσει τις προτάσεις τοποθέτησης προϊόντων σε gourmet sales points αλλά και να ξεφύγει από την στενή γεωγραφικά αγορά της έδρας της. Τέλος δημιούργησε μια σταθερή και συνεχόμενα αυξανόμενη πελατειακή βάση που κάνει επαναληπτικές αγορές, βοηθώντας σημαντικά στην αύξηση του τζίρου αλλά και στο Cashflow.

Image module
Ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις κάτι;

Ας μιλήσουμε!

Συμπλήρωσε τα πεδία της φόρμας μας ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σου και να προτείνουμε πρακτικές & αποτελεσματικές λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησης ή της εταιρείας σου.