Image module

Ο πελάτης

Η Παϊσίδης Ο.Ε. είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες εμπορίου επαγγελματικών εργαλείων και εξοπλισμού, με δεκαετίες παρουσίας στον χώρο. Η εταιρεία απευθύνθηκε στην Lightform για την δημιουργία ενός λειτουργικού eshop με σκοπό να διευθύνει την πελατειακή της βάση αλλά και να μπει δυναμικά στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Image module

Οι Στόχοι 

Η δημιουργία ενός eshop με σκοπό τόσο να επεκταθεί η πελατειακή βάση της εταιρείας Πανελλαδικά, όσο και να ενδυναμώσει το brand της στους ήδη υπάρχοντες πελάτες της, προβάλλοντας ηλεκτρονικά σε αυτούς την τεράστια γκάμα προϊόντων που διαθέτει, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις και εντός καταστήματος. 

Η ΕΡΕΥΝΑ

Η έρευνα μας κατά την δημιουργία του eshop αποκάλυψε μια σειρά από ζητήματα στα οποία έπρεπε να δοθεί λύση όπως η τεράστια γκάμα προϊόντων η οποία δεν ήταν επαρκώς γνωστή στους υπάρχοντες πελάτες, η μη πρόσβαση της εταιρείας σε πελάτες ακριτικών περιοχών που βασίζονται στα ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές τους, αλλά και η διαρκή διαπραγμάτευση τιμών εντός καταστήματος μίας και πολλοί πελάτες σύγκριναν τις τιμές εντός καταστήματος με διαδικτυακές τιμές που έβρισκαν σε ιστοσελίδες αναζήτησης προϊόντων όπως το Skroutz & BestPrice.

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Η δημιουργίας του eshop έγινε με πρωταρχικό σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των ειδικών αναγκών της Παισίδης Ο.Ε. Για αυτό τον λόγο προχωρήσουμε σε μια εντελώς custom σχεδίαση, ανανεώνοντας πλήρως το online Brand της εταιρείας. Εργαστήκαμε σε άξονες όπως εύκολη προβολή μίας τεράστιας γκάμας προϊόντων, η ταχύτατη φόρτωση των σελίδων αλλά και η εξαιρετικά φιλική mobile first εμπειρία, με σκοπό την βελτίωση του retention, του bounce rate αλλά και την αύξηση της επιισκεψιμότητας, καθώς και του τζίρου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας του eshop η Παϊσίδης Ο.Ε. απόκτησε πρόσβαση σε ένα μεγάλο πελατολόγιο πανελλαδικά, ειδικά σε τουριστικές περιοχές και σε μη αστικά κέντρα, κάτι που βοήθησε σημαντικά στην αύξηση του τζίρου. Επιπλέον αύξησε σημαντικά την επισκεψημότητα και τις πωλήσεις εντός καταστήματος, μίας και οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας και μπορούν να κάνουν την έρευνα τους ανα πάσα στιγμή (ακόμα και όταν το φυσικό κατάστημα είναι κλειστό) και να παραλάβουν το προϊόν που τους ενδιαφέρει άμεσα από το κατάστημα.

Image module

Οι παράγοντες της επιτυχίας

  • Η δημιουργία ενός eshop για εμάς στην Lightform ξεκινά με την χαρτογράφηση των αναγκών του πελάτη. Για αυτό οι πρώτες 2 εβδομάδες υλοποίησης αφιερώθηκαν στην έρευνα, την κατανόηση αλλά και στην πρόταση λύσεων που αφορούσαν τις ειδικές ανάγκες του πελάτη μας, ώστε να μην δημιουργήσουμε «ακόμα ένα eshop» αλλά μία ηλεκτρονική αυτόνομη πλατφόρμα που θα βοηθούσε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της επιχείρησης.
  • Το αμέσως επόμενο τμήμα της δημιουργίας ενός eshop είναι η χαρτογράφηση της δομής του. Ο πελάτης έχει μια τεράστια γκάμα προϊόντων και μια δαιδαλώδη δομή κατηγοριοποίησης η οποία μπορεί να δούλευε για το φυσικό κατάστημα αλλά έπρεπε να απλοποιηθεί δραστικά αν θέλαμε η πλοήγηση στο eshop για τον επισκέπτη να είναι εύκολη και γρήγορη, ειδικά από mobile συσκευές.
  • Το τελευταίο και το πιο σημαντικό μέρος της δημιουργίας ενός eshop είναι ο υπολογισμός των μεταφορικών και η αποστολή των προϊόντων. Εδώ ο πελάτης είχε ένα μεγάλο πρόβλημα μιας και τα προϊόντα του αποτελούνταν τόσο από μικρά και εύκολα στην αποστολή εργαλεία μέχρι και μηχανήματα που απαιτούν εξειδικευμένη μεταφορά στον χώρο του πελάτη. Αυτό ανεβάσε εκθετικά την πολυπλοκότητα υπολογισμού μεταφορικών, κάτι το οποίο λύσαμε από νωρίς, λόγω της πολυετής εμπειρίας που διαθέτουμε στον χώρο, κάνοντας την διαδικασία επιλογής αποστολής για τον πελάτη ξεκάθαρη και κατανοητή υπόθεση μερικών κλικ.

5* Mobile Εxperience

Ένας από τους κύριους στόχους μας ήταν το ηλεκτρονικό κατάστημα να έχει άψογη παρουσίαση και λειτουργικότητα σε κάθε mobile οθόνη, μίας και οι πελάτες της επιχείρησης είναι επαγγελματίες,  είναι συχνά στον δρόμο και η πρόσβαση στο διαδίκτυο γίνεται κατά πλειοψηφία από mobile συσκευές.  Έτσι πετύχαμε αύξηση του χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδα αλλά και του απόλυτου αριθμού προβολής προϊόντων κατά +48%.

Image module

Ελκυστικός και λειτουργικός σχεδιασμός που διευκολύνει τις αγορές

Η σωστή οπτική σχεδίαση ενός eshop δεν καλύπτει μόνο εικαστικές ανάγκες αλλά και λειτουργικές. Ένα καλαίσθητο eshop σαν αυτό της Παϊσίδης Ο.Ε. αποπνέει επαγγελματισμό, εμπιστοσύνη αλλά και σοβαρότητα, κάτι που μεταφράζεται σε ουσιαστική αύξηση της πιθανότητας κάποιος πελάτης να προβεί σε αγορά κατά την επίσκεψη του eshop της Παϊσίδης Ο.Ε. 

Image module

Mobile Excellence

Κατά την δημιουργία του eshop δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην λειτουργικότητα και εμφάνιση του τόσο σε σύγχρονα κινητά όσο και σε πιο παλιάς γενιάς, μίας και πολλές φορές οι πελάτες της εταιρείας λόγω του ότι βρίσκονται σε απαιτητικούς  χώρους εργασίας προτιμάνε να έχουν μαζί τους φθηνές συσκευές κινητών.
Αποτέλεσμα; Οι επισκέπτες μένουν παραπάνω ώρα στο 
eshop από κινητά σε ποσοστό +28% και αλληλοεπιδρούν ή επικοινωνούν με τον πελάτη μας 39% περισσότερο, κάτι που αυξάνει ουσιαστικά τις πιθανότητες πώλησης. 

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Κορυφαία ταχύτητα ανταπόκρισης

Όταν ξεκινάμε την δημιουργία ενός eshop βελτιστοποιούμε τα πάντα, με σκοπό την ταχύτατη λειτουργία και ανταπόκριση του. Έτσι και εδώ μέσα από ειδικές τεχνικές βελτιστοποίησης πετύχαμε εξαιρετικές ταχύτητες, ειδικά σε κινητές συσκευές, παρόλο που το eshop αποτελείται από χιλιάδες κυριολεκτικά φωτογραφίες και επιπλέον περιεχόμενο.

Το αποτέλεσμα; Σταδιακή αυξήση πωλήσεων μέσα από mobile συσκευές. 

Image module
Image module
Image module

Επίλογος

Η Παισίδης Ο.Ε. απόκτησε ένα εξαιρετικών προδιαγραφών eshop που βοήθησε την εταιρεία στο να αποκτήσει πρόσβαση σε πελάτες πανελλαδικά, να αυξήσει την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις στο φυσικό κάστημα αλλά και να καθιερωθείως ένα από τα πιο δυνατά brands πώλησης
εργαλείων στην Ελλάδα.
 

Image module
Ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις κάτι;

Ας μιλήσουμε!

Συμπλήρωσε τα πεδία της φόρμας μας ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σου και να προτείνουμε πρακτικές & αποτελεσματικές λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησης ή της εταιρείας σου.