Image module

Ο πελάτης

Η Petra Jewellery είναι μία επιχείρηση εμπορίας κοσμημάτων και πολυτίμων λίθων με βαθιά γνώση του αντικειμένου και δεκαετίες εμπειρίας. Η επιχείρηση απευθύνθηκε στην Lightform για την δημιουργία ενός δυναμικού διαδικτυακού τόπου με δυνατότητα αναβάθμισης αργότερα σε eshop με σκοπό να διευρύνει την πελατειακή της βάση σε όλη την Ελλάδα αλλά και να υποστηρίξει τα 2 καταστήματα που διαθέτει.

Image module

Οι Στόχοι

Η δημιουργία μίας ιστοσελίδας με σκοπό τόσο να γίνουν γνωστά τα καταστήματα της εταιρείας, όσο και να ενημερωθεί το κοινό για το μεγάλο πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από την συγκέντρωση και διανομή προϊόντων μεγάλων εταιριών κατ’ αποκλειστικότητα, κάτω από μία στέγη. Επιπλέον η καθιέρωση και η παγιοποίηση της εταιρείας ως τον ηγέτη σε ότι αφορά παροχή κοσμημάτων και υπηρεσιών υψηλής αξίας αισθητικής και επιπέδου.

Video Presentation

Η ΕΡΕΥΝΑ

Η έρευνα κατά την δημιουργία της ιστοσελίδας μας επέτρεψε να βρούμε το ιδανικό κοινό στο οποίο θα θέλαμε να απευθυνθούμε, και έτσι να χαράξουμε μια επιτυχημένη στρατηγική για την δημιουργία και την λειτουργία της. Το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων πελατών είναι γυναίκες που αναζητούν κοσμήματα για σημαντικές στιγμές της ζωής τους ( Γάμος, Βάπτιση, αρραβώνας ). Ένα δεύτερο μεγάλο κοινό είναι αυτό το δημογραφικό που κάνει αγορές υψηλής αξίας και διαθέτει αρκετά χρήματα για την αγορά κοσμημάτων, αλλά θέλει να τα προμηθεύεται από σημεία που εμπιστεύεται. Για αυτό τον λόγο έγινε μια μεγάλη πανελλαδική έρευνα με σκοπό να δούμε τι είναι αυτό που αναζητούν οι υποψήφιοι πελάτες της επιχείρησης και ποιοι παράγοντες καθοδηγούν τις αγορές τους, ώστε ο σχεδιασμός του eshop να γίνονταν γύρω από αυτές ακριβώς τις ανάγκες. 

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Η δημιουργίας της ιστοσελίδας έγινε με πρωταρχικό σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των ειδικών αναγκών της επιχείρησης ( αποτελεσματική προβολή των καταστημάτων, των brands που διαθέτει αλλά και η  δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης σε eshop ), την ταχύτατη φόρτωση των σελίδων αλλά και την εξαιρετικά φιλική mobile first εμπειρία, με σκοπό την βελτίωση του retention, του bounce rate αλλά και την αύξηση της επιισκεψιμότητας, καθώς και του τζίρου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας της ιστοσελίδας η Petra Jewellery απόκτησε μία διαδικτυακή παρουσία που της έδωσε πρόσβαση σε ένα premium κοινό που αναζητά κοσμήματα από γνωστά brands. Αυξήσαμε την αναγνωσιμότητα της επιχείρησης αλλά και την επισκεψημότητα και στα 2 καταστήματα, καθώς και τα αιτήματα πληροφοριών που έρχονται μέσω της ιστοσελίδας από όλη την Ελλάδα. Έτσι είχαμε σημαντική και μετρήσιμη ταυτόχρονη αύξηση της επισκεψιμότητας και των τζίρων των 2 καταστημάτων.

Image module

Οι παράγοντες της επιτυχίας

  • Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας για εμάς στην Lightform ξεκινά με την χαρτογράφηση των αναγκών του πελάτη. Για αυτό οι πρώτες 2 εβδομάδες υλοποίησης αφιερώθηκαν στο να κατανοήσουμε την ψυχολογία και την συμπεριφορά του ιδιαίτερου high end αγοραστικού κοινού, ώστε να μην δημιουργήσουμε «ακόμα μια ιστοσελίδα καταλόγου» αλλά ένα ουσιαστικό εργαλείο διαδικτυακής προβολής που θα έφερνε αποτελέσματα γρήγορα και για τα 2 καταστήματα.
  • Το αμέσως επόμενο τμήμα της δημιουργίας μιας ιστοσελίδας καταλόγου είναι η χαρτογράφηση της δομής του. Ο πελάτης είχε μια ιδιαίτερη γκάμα προϊόντων από πολλά και μεγάλα Brands, και χρειαζόταν έναν ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασης ώστε να επικοινωνήσουν τόσο τα διαθέσιμα Brands όσο και τα προϊόντα αυτών. Για αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε ένα μηχανισμό εύκολης παρουσίασης εύρεσης και συσχέτισης προϊόντων.
  • Το τελευταίο και το πιο σημαντικό μέρος της δημιουργίας μιας ιστοσελίδας καταλόγου είναι η εύκολη επικοινωνία του πελάτη με το κατάστημα καθώς βλέπει ένα κόσμημα. Για αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε έναν μοναδικό τρόπο επικοινωνίας που επιτρέπει στον επισκέπτη με το πάτημα ενός πλήκτρου να στείλει ένα αίτημα διαθεσιμότητας και πληροφοριών για οποιοδήποτε προϊόν βλέπει την δεδομένη στιγμή. Έτσι η επιχείρηση λαμβάνει ένα ολοκληρωμένο email με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ( κόσμημα, στοιχεία επικοινωνίας πελάτη ) ώστε πρίν το προσωπικό επικοινωνήσει με τον πελάτη, να έχει όλες τις πληροφορίες στα χέρια του, για να κάνει το Pitch και την πώληση.

Καταπληκτικό Mobile Experience

Ένας από τους κύριους στόχους μας ήταν η ιστοσελίδα να έχει άψογη παρουσίαση και λειτουργικότητα σε κάθε mobile οθόνη, μίας και οι πελάτες της επιχείρησης είναι άτομα μεσαίου ή υψηλού εισοδήματος και είναι συνηθισμένα σε εμπειρίες υψηλού επιπέδου από ιστοσελίδες μεγάλων brands.
Έτσι πετύχαμε αύξηση του χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδα αλλά και του απόλυτου αριθμού προβολής προϊόντων κατά +69%.

Image module

Ελκυστικός και λειτουργικός σχεδιασμός που διευκολύνει τις πωλήσεις

Η σωστή οπτική σχεδίαση μιας ιστοσελίδας καταλόγου δεν καλύπτει μόνο εικαστικές ανάγκες αλλά και λειτουργικές. Ένας καλαίσθητος διαδικτυακός τόπος σαν αυτό της Petra Jewellery αποπνέει επαγγελματισμό, εμπιστοσύνη αλλά και σοβαρότητα, κάτι που μεταφράζεται σε ουσιαστική αύξηση των πιθανοτήτων επικοινωνίας, επίσκεψης στο φυσικό κατάστημα αλλά και απομακρυσμένων αγορών.

Image module

Mobile Excellence

Κατά την δημιουργία της ιστοσελίδας δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην λειτουργικότητα και εμφάνιση της σε κινητά μιας και αναμέναμε το μεγαλύτερο μέρος των επισκέψεων να προέρχεται από αυτά  λόγω της συμπεριφοράς των πελατών.

Αποτέλεσμα; Οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν κινητό μένουν παραπάνω ώρα στην ιστοσελίδα σε ποσοστό +59%, βλέπουν πάνω από 6 σελίδες με προϊόντα  / επίσκεψη κατά μέσο όρο και αλληλοεπιδρούν ή επικοινωνούν με τον πελάτη μας ακόμα περισσότερο, κάτι που αυξάνει ουσιαστικά τις πιθανότητες πώλησης στα φυσικά καταστήματα αλλά και απομακρυσμένα από όλη την Ελλάδα.

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Κορυφαία ταχύτητα ανταπόκρισης

Όταν ξεκινάμε την δημιουργία μιας ιστοσελίδας βελτιστοποιούμε τα πάντα, με σκοπό την ταχύτατη λειτουργία και ανταπόκριση του. Έτσι και εδώ μέσα από ειδικές τεχνικές βελτιστοποίησης πετύχαμε εξαιρετικές ταχύτητες, ειδικά σε κινητές συσκευές.

Το αποτέλεσμα; Ουσιαστική  αύξηση της ταχύτητας και κατ’επέκταση των αιτημάτων πληροφοριών και πωλήσεων μέσα από mobile συσκευές. 

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Επίλογος

Η Petra Jewellery απόκτησε ένα εξαιρετικών προδιαγραφών διαδικτυακό τόπο και κατάλογο που μπορεί να ενημερωθεί εύκολα από το προσωπικό της εταιρείας. Προσφέρει την δυνατότητα στην εταιρεία να την αναβαθμίσει εύκολα σε eshop και να αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε πελάτες πανελλαδικά και να ξεφύγει από την στενή γεωγραφική αγορά της έδρας της. Τέλος μπορεί άνετα να δημιουργήσει μια σταθερή και συνεχόμενα αυξανόμενη πελατειακή βάση που κάνει επαναληπτικές αγορές, βοηθώντας σημαντικά στην αύξηση του τζίρου αλλά και στο Cashflow των καταστημάτων.

Image module
Ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις κάτι;

Ας μιλήσουμε!

Συμπλήρωσε τα πεδία της φόρμας μας ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σου και να προτείνουμε πρακτικές & αποτελεσματικές λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησης ή της εταιρείας σου.