Image module

Ο πελάτης

Η Princess είναι μια επιχείρηση με ένα φυσικό κατάστημα στην τοπική αγορά και απευθύνθηκε στην Lightform για την δημιουργία ενός δυναμικού eshop με σκοπό να διευρύνει την πελατειακή της βάση πανελλαδικά αλλά και να μπει δυναμικά στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Image module

Οι Στόχοι

Η δημιουργία ενός eshop με σκοπό τόσο να επεκταθεί η πελατειακή βάση της εταιρείας Πανελλαδικά, όσο και να επικοινωνήσει προς τα έξω τις αποκλειστικές συνεργασίες με εξαιρετικά γνωστά brands παιδικών ρούχων. Επιπλέον η αύξηση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεις εντός καταστήματος αλλά και πανελλαδικά.

Η ΕΡΕΥΝΑ

Η έρευνα κατά την δημιουργία του eshop μας επέτρεψε να συνδυάσουμε την λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος με αποτελεσματικές τακτικές προβολής στα Social Media ( Instagram – Facebook ), μίας και το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων πελατών είναι γυναίκες που αναζητούν στα social media προσφορές, προτάσεις και ευκαιρίες που θα καθορίζουν τις επόμενες αγορές ρούχων για τα παιδιά τους. Για αυτό τον λόγο έγινε μια μεγάλη έρευνα στα social media με σκοπό να δούμε τι είναι αυτό που αναζητούν οι πελάτες της επιχείρησης, ώστε ο σχεδιασμός του eshop να γίνονταν γύρω από αυτές ακριβώς τις ανάγκες. 

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Η δημιουργία του eshop έγινε με πρωταρχικό σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των ειδικών αναγκών της επιχείρησης ( πρόσβαση σε ένα premium γυναικείο αγοραστικό κοινό, επαναληπτικότητα αγορών ανά season κλπ ), την ταχύτατη φόρτωση των σελίδων αλλά και την εξαιρετικά φιλική mobile first εμπειρία, με σκοπό την βελτίωση του retention, του bounce rate αλλά και την αύξηση της επιισκεψιμότητας, καθώς και του τζίρου. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας του eshop Princess απόκτησε πρόσβαση σε ένα μεγάλο πελατολόγιο πανελλαδικά, ειδικά σε περιοχές υψηλού βιοτικού και οικονομικού επιπέδου, αλλά και σε μη αστικά κέντρα, κάτι που με την σωστή προώθηση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση του τζίρου.  

Οι παράγοντες της επιτυχίας

  • Η δημιουργία ενός eshop για εμάς στην Lightform ξεκινά με την χαρτογράφηση των αναγκών του πελάτη. Για αυτό οι πρώτες 2 εβδομάδες υλοποίησης αφιερώθηκαν στο να κατανοήσουμε την ψυχολογία και την συμπεριφορά του αγοραστικού κοινού του πελάτη, ώστε να μην δημιουργήσουμε «ακόμα ένα eshop» αλλά ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που θα «μιλούσε» στην γλώσσα των πελατών και θα πρόσφερε τόσο πρακτικούς όσο και συνθηματικούς λόγους για επισκέψεις και αγορές.
  • Το αμέσως επόμενο τμήμα της δημιουργίας ενός eshop είναι η χαρτογράφηση της δομής του. Ο πελάτης είχε μια τεράστια γκάμα προϊόντων με πάρα πολλά αυτόνομα χαρακτηριστικά όπως χρώμα, μέγεθος, υλικά κατασκευής, στυλ και ύφος και πολλά άλλα. Η χαρτογράφηση αυτή μας βοήθησε στην δημιουργία ειδικών μηχανισμών φιλτραρίσματος των προϊόντων έτσι ώστε ο πελάτης να βρίσκει εύκολα με 2 ή 3 κλικ τα προϊόντα που θέλει, αλλά και να βλέπει άμεσα τις διαθεσιμότητες.
  • Το τελευταίο και το πιο σημαντικό μέρος της δημιουργίας ενός eshop είναι ο υπολογισμός των μεταφορικών και η αποστολή των προϊόντων. Εδώ ο πελάτης είχε πολλούς διαφορετικούς τρόπους τόσο αποστολής όσο και πληρωμών. Αυτό ανεβάσε εκθετικά την πολυπλοκότητα υπολογισμού μεταφορικών, πρόβλημα το οποίο λύσαμε από νωρίς, λόγω της πολυετής εμπειρίας που διαθέτουμε στον χώρο, κάνοντας την διαδικασία επιλογής αποστολής για τον πελάτη ξεκάθαρη και κατανοητή υπόθεση μερικών κλικ.
Image module

5* Mobile Experience

Ένας από τους κύριους στόχους μας ήταν το ηλεκτρονικό κατάστημα να έχει άψογη παρουσίαση και λειτουργικότητα σε κάθε mobile οθόνη, μίας και οι πελάτες της επιχείρησης είναι άτομα που έχουν υψηλό επίπεδο αισθητικής, παρακολουθούν στενά τις τάσεις τις μόδας και έχουν σημαντική αγοραστική δύναμη. Και όλα αυτά μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο που κατά μέσο όρο κοστίζει 500-800 ευρώ.

Έτσι πετύχαμε αύξηση του χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδα αλλά και του απόλυτου αριθμού προβολής προϊότων κατά +59% μέσα στις πρώτες 30 ημέρες.

Image module

Ελκυστικός και λειτουργικός σχεδιασμός που διευκολύνει τις αγορές

Η σωστή οπτική σχεδίαση ενός eshop δεν καλύπτει μόνο εικαστικές ανάγκες αλλά και λειτουργικές. Ένα καλαίσθητο eshop σαν αυτό της Princess Kids Clothing αποπνέει επαγγελματισμό, εμπιστοσύνη αλλά και σοβαρότητα, κάτι που μεταφράζεται σε ουσιαστική αύξηση των πιθανοτήτων αγορών. 

Image module

Mobile Excellence

Κατά την δημιουργία του eshop δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην λειτουργικότητα και εμφάνιση του σε κινητά μιας και αναμέναμε το μεγαλύτερο μέρος των επισκέψεων να προέρχεται από αυτά λόγω της συμπεριφοράς των πελατών ( συχνή χρήση εφαρμογών fashion στο κινητό τους, αναζήτησή προϊόντων στα social media από κινητά κλπ ).

Αποτέλεσμα; Οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν κινητό μένουν παραπάνω ώρα στο eshop σε ποσοστό +64% και αλληλοεπιδρούν ή επικοινωνούν με τον πελάτη μας ακόμα περισσότερο, κάτι που αυξάνει ουσιαστικά τις πιθανότητες πώλησης τόσο μέσα από το eshop όσο και από τα κανάλια στα social media. 

Image module
Image module
Image module

Κορυφαία ταχύτητα ανταπόκρισης

Όταν ξεκινάμε την δημιουργία ενός eshop βελτιστοποιούμε τα πάντα, με σκοπό την ταχύτατη λειτουργία και ανταπόκριση του. Έτσι και εδώ μέσα από ειδικές τεχνικές βελτιστοποίησης πετύχαμε εξαιρετικές ταχύτητες, ειδικά σε κινητές συσκευές, παρόλο που το eshop αποτελείται από εκατοντάδες κυριολεκτικά φωτογραφίες παιδικών ρούχων και επιπλέον περιεχόμενο.

Το αποτέλεσμα; Ουσιαστική αύξηση της ταχύτητας και κατ’ επέκταση των πωλήσεων μέσα από mobile συσκευές.

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Επίλογος

Η Princess Kids Clothing απόκτησε ένα εξαιρετικών προδιαγραφών eshop που βοήθησε την εταιρεία στο να αποκτήσει πρόσβαση σε πελάτες πανελλαδικά, να αυξήσει την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις στο φυσικό κατάστημα αλλά και να έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης σε Πανελλαδικό επίπεδο. 

Image module
Ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις κάτι;

Ας μιλήσουμε!

Συμπλήρωσε τα πεδία της φόρμας μας ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σου και να προτείνουμε πρακτικές & αποτελεσματικές λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησης ή της εταιρείας σου.