Image module

Ο πελάτης

Η Preset Tools είναι μία εταιρεία που προσφέρει ψηφιακά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών σε ενθουσιώδεις και επαγγελματίες φωτογράφους σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Η επιχείρηση απευθύνθηκε στην Lightform για την δημιουργία ενός δυναμικού eshop με σκοπό να μπορέσει να εξυπηρετήσει τόσο την Ελληνική φωτογραφική αγορά όσο και την παγκόσμια.

Image module

Οι Στόχοι

Η δημιουργία ενός πολύγλωσσου και εύκολου στην διαχείρηση eshop που μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο Έλληνες πελάτες όσο και πελάτες του εξωτερικού σε 24ώτη βάση. Επιπλέον η αυτοματοποιημένη επικοινωνία με πελάτες, μετά την αγορά, με σκοπό την αύξηση των επαναληπτικών πωλήσεων μέσα από προωθητικές ενέργειες. Τέλος η δημιουργία σταθερής ροής αγορών τόσο από την Ελληνική αγορά όσο και από την Παγκόσμια, με το βέλτιστο δυνατό κόστος διαφήμισης.

Η ΕΡΕΥΝΑ

Η έρευνα σε Ελλάδα και Ευρώπη πριν την δημιουργία του eshop μας επέτρεψε να βρούμε το ιδανικό κοινό στο οποίο θα θέλαμε να απευθυνθούμε, και έτσι να χαράξουμε μια επιτυχημένη στρατηγική για την δημιουργία και την λειτουργία του eshop. Το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων πελατών είναι άντρες φωτογράφοι γάμου, πορτραίτων και βάπτισης που αναζητούν εργαλεία που θα τους γλυτώσουν χρόνο στην επεξεργασία μεγάλου όγκου φωτογραφιών αλλά και θα τους βοηθήσουν στο να παίρνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε λίγο χρόνο. Για αυτό τον λόγο έγινε μια μεγάλη έρευνα στα social media με σκοπό να δούμε ποιες χώρες έχουν την μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης για τον πελάτη, καθώς και το τί κάνει ο ανταγωνισμός σε αυτό το κλάδο, τεχνικά, εικαστικά αλλά και επιχειρηματικά. 

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Η δημιουργίας του eshop έγινε με πρωταρχικό σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των ειδικών αναγκών της επιχείρησης ( πρόσβαση σε ένα αγοραστικό κοινό που αποτελείται από φωτογράφους, συχνή επαναληπτικότητα αγορών κλπ ), την ταχύτατη φόρτωση των σελίδων αλλά και την εξαιρετικά φιλική mobile first εμπειρία, με σκοπό την βελτίωση του retention, του bounce rate αλλά και την αύξηση της επιισκεψιμότητας, καθώς και του τζίρου. Επιπλέον φροντίσαμε το ηλεκτρονικό κατάστημα να μπορεί να διαθέτει και να διαχειρίζεται τα προϊόντα και τις παραγγελίες του σε όσες γλώσσες χρειαστεί, ξεκινόντας από τα Ελληνικά και τα Αγγλικά, με την δυνατότητα προσθήκης απεριόριστου αριθμού γλωσσών. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας του eshop αλλά και των ανάλογων προωθητικών ενεργειών από μεριά μας, η Preset Tools απόκτησε πρόσβαση σε ένα μεγάλο φωτογραφικό πελατολόγιο σε Ελλάδα και Εξωτερικό, ειδικά σε περιοχές υψηλού βιοτικού επιπέδου όπως Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Λονδίνο κλπ, αλλά και σε δυναμικά ανερχόμενες αγορές της Ευρώπης, κάτι που βοήθησε σημαντικά στην αύξηση του τζίρου. Επιπλέον απόκτησε πρόσβαση σε ένα κοινό της Αμερικής, μιας και εξασφάλισε από τις πρώτες πωλήσεις την δυνατότητα διαφήμισης και προβολής σε αυτή την μεγάλη και «δύσκολη» αγορά.  

Οι παράγοντες της επιτυχίας 

  • Η δημιουργία ενός eshop για εμάς στην Lightform ξεκινά με την χαρτογράφηση των αναγκών του πελάτη. Για αυτό οι πρώτες 2 εβδομάδες υλοποίησης αφιερώθηκαν στο να κατανοήσουμε την ψυχολογία και την συμπεριφορά του αγοραστικού κοινού του πελάτη σε Ελλάδα και Εξωτερικό, ώστε να κατανοήσουμε τις διάφορες τους αλλά και να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα eshop που μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τις ανάγκες των διαφορετικών πελατών.
  • Το αμέσως επόμενο τμήμα της δημιουργίας ενός eshop είναι η χαρτογράφηση της δομής του. Ο πελάτης είχε μια ιδιαίτερη ανάγκη ( πολυγλωσσία του eshop ). Έτσι το eshop έπρεπε να υλοποιηθεί με τρόπο που θα έδινε την δυνατότητα να παρουσιάζονται τα προϊόντα σε πολλές γλώσσες ταυτόχρονα, διατηρόντας παράλληλα την ευκολία διαχείρησης τους.
  • Το τελευταίο και το πιο σημαντικό μέρος της δημιουργίας του συγκεκριμένου eshop ήταν η αυτοματοποίηση της διαδικασίας παραγγελειών και προώθησης για επιπλέον επαναληπτικές παραγγελίες. Θα έπρεπε μετά από κάθε επιτυχημένη συναλλαγή, ο πελάτες να λαμβάνει τα ψηφιακά προϊόντα που αγόρασε αυτόματα στο email του. Επιπλέον μετά από μερικές ημέρες έπρεπε να λαμβάνει μια σειρά από email με εκπτωτικού κωδικούς και προτάσεις προϊόντων για την αύξηση των επαναληπτικών παραγγελειών, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει επιπλέον προσωπικό που θα έπρεπε να κάνει την συγκεκριμένη εργασία «με το χέρι».
Image module

Καταπληκτικό Mobile Experience

Ένας από τους κύριους στόχους μας ήταν το ηλεκτρονικό κατάστημα να έχει άψογη παρουσίαση και λειτουργικότητα σε κάθε mobile οθόνη, μίας και οι πελάτες της επιχείρησης είναι άτομα που λόγω περιορισμένου χρόνου παρακολουθούν στενά τις φωτογραφικές τάσεις μέσα από το κινητό τους Facebook, Instagram ) που κατά μέσο όρο κοστίζει 700-900 ευρώ λόγω του ότι επιλέγονται συσκευές με κορυφαίες φωτογραφικές μηχανές. 

 

Έτσι πετύχαμε αύξηση του χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδα αλλά και του απόλυτου αριθμού προβολής προϊόντων κατά +64% σε 60 μόνο ημέρες. 

Image module

Ελκυστικός και λειτουργικός σχεδιασμός που διευκολύνει τις αγορές 

Η σωστή οπτική σχεδίαση ενός eshop δεν καλύπτει μόνο εικαστικές ανάγκες αλλά και λειτουργικές. Ένα καλαίσθητο eshop σαν αυτό της Preset Tools αποπνέει επαγγελματισμό & εμπιστοσύνηΕπιπλέον «μιλάει» λεκτικά και εικαστικά στην φωτογραφική γλώσσα που καταλαβαίνει απόλυτα το κοινό στο οποίο η εταιρεία απευθύνεται. 

Image module

Mobile Excellence

Κατά την δημιουργία του eshop δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην λειτουργικότητα και εμφάνιση του σε κινητά μιας και αναμέναμε το μεγαλύτερο μέρος των επισκέψεων να προέρχεται από αυτά  λόγω της συμπεριφοράς των πελατών ( λίγος ελεύθερος χρόνος, αναζήτησή ανάλογων προϊόντων στα social media κλπ ). 

 

Αποτέλεσμα; Οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν κινητό βλέπουν κατά μέσο όρο 3 προϊόντα / επίσκεψη και αλληλοεπιδρούν ή επικοινωνούν με τον πελάτη μας ακόμα περισσότερο, κάτι που αυξάνει ουσιαστικά τις πιθανότητες πώλησης τόσο μέσα από το eshop όσο και από τα κανάλια στα social media. 

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Κορυφαία ταχύτητα ανταπόκρισης

Όταν ξεκινάμε την δημιουργία ενός eshop βελτιστοποιούμε τα πάντα, με σκοπό την ταχύτατη λειτουργία και ανταπόκριση του. Έτσι και εδώ μέσα από ειδικές τεχνικές βελτιστοποίησης πετύχαμε εξαιρετικές ταχύτητες, ειδικά σε κινητές συσκευές.

Το αποτέλεσμα; Ουσιαστική  αύξηση της ταχύτητας και κατ’επέκταση των πωλήσεων μέσα από mobile συσκευές. 

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

Επίλογος

Η Preset Tools  απόκτησε ένα εξαιρετικών προδιαγραφών διεθνές και πολύγλωσσο eshop που βοήθησε την εταιρεία στο να αποκτήσει πρόσβαση σε πελάτες πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό και επιπλέον να ξεφύγει από την στενή γεωγραφικά αγορά της χώρας. Τέλος δημιούργησε μια σταθερή και συνεχόμενα αυξανόμενη πελατειακή βάση που κάνει επαναληπτικές αγορές μέσα από ένα πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα προώθησης, βοηθώντας σημαντικά στην αύξηση του τζίρου αλλά και στην επέκταση σε επιπλέον αγορές του εξωτερικού. 

Image module
Ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις κάτι;

Ας μιλήσουμε!

Συμπλήρωσε τα πεδία της φόρμας μας ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σου και να προτείνουμε πρακτικές & αποτελεσματικές λύσεις για τις ανάγκες της επιχείρησης ή της εταιρείας σου.